Deník

07. 08. 2011

Dneska, po zážitkové rozcvičce, běh do vrchu, jsme se všichni připojili na "efbíčko". Úspěšně připojení jsme si dali hej fotbal. Odpoledne jsme si zahráli v lese akční pošty a deštivý závěr jsme strávili malováním na hedvábí. Večer opět luxusní zpívání.

06. 08. 2011

Dnes ráno nás probudili královské bubny a vytrubovači nás vyzvali hledat poklad. Motivováni možností získat poslední body pro naši zámořskou plavbu a pokladem, jsme se vydali na cestu. První dorazili modří, pak červená, zelená a bílá. Žlutá bohužel nedorazila. Ráno byl pak vyjmečně nástup v krojích a mohli jsme tak mezi sebou přivítat nově ošátkovanou pionýrku, Leontýnku. Po posledních pohybech lodí k novému světu byl jasný nejúspěšnější rod a mohla proběhnout slavnostní audience. Oficiálně byli tedy odměněni bílý za jejich úspěšné obchody v novém světě. Co se týče obchodů, byli následování rodem zelených, žlutých, modrých a červených. Zároveň nejúspěšnější šlechtic, Babu byla odměněna královnou námořnickým papouškem. Během poledňáku odjela většina menších táborníků. Odpoledne jsme si všichni zaběhli více méně úspěšně orientační běh. A večer... brutální zpěv.

06. 08. 2011

Dnesk konečně přišel ten den, den borůvkových knedlí. Dopoledne jsme tedy nasbírali královně mocné bobule a uspořádali bojovná klání. Odpoledne jsme se budovali města v Novém světě. A večer knedlééé! A po knedlích různé hrůzné hry.

06. 08. 2011

Dneska konečně přišel ten den, den borůvkových knedlí. Dopoledne jsme tedy nasbírali královně mocné bobule a uspořádali bojovná klání. Odpoledne jsme budovali města v Novém světě. A večer knedlééé! A po knedlích různé hrůzné hry.

03. 08. 2011

Dopolene jsme posílali telegrafickou poštou obraz královně. U některých poštovních tras došlo k četným ztrátám, ale královna byla i tak spokojena. Odpoledne jsme ztroskotali na pustém ostrově a jediná cesta odtam byla na voru. Každý rod si vyrobil vor a musel přepravit minimálně jednoho člena na daleké pobřeží. Všichni šlechtici podali obrovské výkony a zachránili tak svůj rod. V noci se ti starší z nás, vydali na dobrodružnou výpravu a modří, bílí, zelení a částečně červení přespali ve svých hradech, jež si na začátku tábora postavili.

01. 08. 2011

Dnes v 18:47 konečně vyšlo sluníčko, tak oslavujeme a těšíme se na lepší zítřky. Už předtím jsme si ale užívali chvil bez deště. Dopoledne jsme se ve jménu královny věnovali sportovním kláním. Větší děti si zahráli Vachbol a menší děti hráli různé hrůzné hry s Bleskem a Moničkou. A odpoledne jsme objevovali nové země. Ocitli jsme se na ostrově Nal Epka. Na tomto ostrově dochází k neustálím bojům. Ten včerejší bezkonkurenčně vyhrála Bílá, která nedostala ani jednu nálepku od ostatních týmů. Další pořadí už bylo těsné - druzí s dvanácti nálepkama byli červení, hned v závěsu modří a žlutí a těsně poslední byli zelení.
Večer, po spršce, jsme hráli hry po generacích. Big seven skládali básně, malé děti si přičetly pohádku a vzkazy a šly spinkat a ostatní se vydali pryč z tábora na dobrodružnou misi.

31. 07. 2011

Dneska se začal den jako vždy rozcvičkou v lehkém showeru, ale to nás už nepřekvapí:) Královna je z toho nejspíš už mrzutá. Dnes totiž ani neproběhla audience. Dopoledne jsme se rozhodli udělat si veselé a vytvořili jsme si maňáskové divadlo. To naši královnu vylákalo z lože. Po odpoledňáku, který byl potřeba, protože všichni byli vyčerpaní po výborném obědu, nám nový vévoda z Brünu oznámil, že požaduje nasbírání bylin. Takže každá družina musela vytvořit truhlíky a do nich zasadit deset rostlinek, které vévoda použije proti místním nemocem. Podvečer proběhl generační program. Díky nejstarším se musela odložit o půl hodiny večeře, a jelikož byly palačinky, tak jsme je v tu chvíli neměli rádi:) Po pozření první dávky nás to hned přešlo. Nic lepšího jsem nejedl:) Večer proběhly hrůzné hry s jednou nejhrůznější hrou.

29. 07. 2011

Dnešního rána jsme procitli o hodinu později, ku radosti královny i šlechty. Po rozdání odpustků (sláva Plkavé) a auditu (by Doch) jsme se odebrali do královských dílen vytvořiti “Náramky přátelství”, dařilo se všem (i těm méně šikovným ;)). Na hostinu nám dnes dvorní kuchyně připravila kuřecí ragů s exotickými plody z dalekých zemí. Následně nás povolala naše milovaná královna k nelehkému úkolu, a to, najíti její ztracenou šperkovnici. Tuto nelehkou úlohu dle představ našeho veličenstva zvládli pouze dva rody, bílých a zelených.
Za soumraku jsme zapěli, zahráli a zanotovali.

28. 07. 2011

Dneska nás konečně probudilo sluníčko a všichni vyrazili na rozcvičku v kraťasích :) Jupíííí! Tato idylka netrvala sice dlouho, ale rozjasnila celý den. Hned po ranní audienci nás nechala naše královna portrétovat. Máme naštěstí šikovné malíře, tak bylo brzy hotovo. Po bramborách následovala drobná hra v lese (deštík nás přeci nezaskočí) a výborný obídek - masíčko a br. kaše. Při dnešním dobrodružství navrhujeme model lodě, případně loďstva pro naši královnu. Tento model je potřeba prezentovat před odbornou komisí, která si vybere ten nejvíce zdařilý. Tuto prezentaci udělají ti nejmenší z nás. Výsledky zatím nejsou známy, takže uvidíme... Večer bude zpěv s Dochem, cesta pro mořský suvenýr a drobná hra pro ty nejstarší z nás.

27. 07. 2011

Dneska, ve středu, jsme se dopoledne rozdělili na velký a malý. Velcí si dali mocný Vachbol a malí šli na Pfaffenshlag. Děti hezky šlapaly a dozvěděly se spoustu nových věcí - viděly rozbitou hráz a základy středověké vesnice. Po obědě jsme se vydali na lov, protože královna si rozkázala hostinu. Proto jsme lovili žáby, hady, slony... a porazili jsme i medvědy, kteří nám celý lov komplikovali. Etapu vyhrála žlutá s červenou, druzí byli bílí a hned vzápětí žlutá, zelená a modrá. Před večeří jsme se opět rozdělili na generace. Ti nejmenší se sprchovali v luxusních lázních na dvoře naší královny a v mezičase psali/kreslili kroniku či dopisy. Večer jsme hráli hrůznou hru, tentokrát živé pexeso.

26. 07. 2011

Po ranní audienci u královny jsme pokračovali, se svolením jejího veličenstva, v budování našich výsostných sídel, jejichž stavbu jsme započali včera. Z této těžké práce nás vyrušila až hostina. Plni sil po siestě jsme se jali vytvořiti skvostných šperků a drahocenných předmětů pro naši milovanou královskou výsost. Dnes jsme se také poprvé rozdělili na generace. Večer nás navštívili věhlasní bardi (Jenda a Adam), v jejichž doprovodu jsme pěli oslavné písně.

25. 07. 2011

Ano, dnes konečně, proběhla první audience u královny, všem to moc slušelo, tedy skoro :) Po výběru daní (bodování) jsme se vydali za dalšími španělskými rody přesvědčit je o velkoleposti naší plavby a poprosit o skromné dary a přízeň. Po tomto náročném úkolu nás čekala hostina, smažáááák. Takto posilněni (nejen obědem, ale i následnou siestou) jsme se vydali budovat naše velkolepá a honosná sídla. Jeden den v nich budeme možná i spát, dá-li počasí a vůle královny. Večer se sjeli lordi, aby nám sdělili, jak se rozhodli ohledně přízně našim rodům. Nejvíce přízně získali, modří, následováni bílou a zelenou, červenou a nakonec žlutou. Den jsme zakončili koupelí v královských lázních.

24. 07. 2011

Po snídani a ranním nástupu jsme se vrhli na první rukodělky. Vyráběli jsme brože v barvách družin, které se nám, musím říct dost povedly, ostatně můžete posoudit sami - na netu jsou fotky. Celý den trochu mžilo, ale rukodělkám to vůbec nevadilo a odpoledne jsme se vydali na audienci ke královně Isabele Kastilské.

“My, Isabela Kastilská, z boží vůle královna, vítáme vás ve svých komnatách a přejeme vám hodně štěstí na vašich cestách”

23. 07. 2011

Uspěšně jsme se vydali v 9:30 z Lužánek a cesta byla dlouhá, ale nikdo se nenudil a dorazili jsme v pořádku na tábořiště všichni se ubytovali v standardních stanech s podsadou a dvěmi postelemi. Každý navíc dostal zbrusu novou skříňku, takže se mohl luxusně ubytovat. Poté násedovala jablíčková svačinka a procházka po tábořišti a drobný sport. Večeře a první nástup se spoustou nesmyslných dotazů.... Hrůzný zpěv a spát.