Slovenský deník

Den 8.

Dnes jsme se vzbudili do velmi mlhavého rána. A po ovesne kaši s jablíčky a skořicí jsme se vydali na náročnou 7 km cestu k vlaku. Na nádraží jsme hodinové čekaní strávili hraním cinku a osladili jsme ho kávičkou z automatu. Poté nás vlak odvezl z Návsi do Ostravy, kde Brkoš koupil dva kousky dortu kterými jsme dodatečně oslavili Vaškovi a Machovi narozeniny. Brkoš nám také koupil obídek ve tvaru: rohlíky, šunka, paštika a pařížák, který jsme snědli v našem druhém vlaku a ten nás odvezl až do Brna. Tam nás ještě čekají rakvičky se šlehačkou a taky zbytek tábora. ♥️

Naše trasa: https://mapy.cz/s/cekecebuzu

Den 7.

Po dnešním probuzení jsme si na snídani udělali malinovou ovesnou kaši s burákovým máslem a borůvkami. Potom jsme vyrazili na cestu a cca po 10 kilometrech jsme přešli hranice do ČR. Pak už jsme zastavili až na oběd, na který jsme měli chlebík se salámem a zeleninkou. U obědového místa také objevili Hood, Vašek a Macho přístřešek se zásuvkou a zatímco byli na průzkumu, Hoodovi ztěškl batoh o jeden kámen. Hned po obědě se nám nechtělo vyrazit, a tak jsme chvíli poslouchali písničky (jako třeba Kamil), jedli jsme bonbónky a nějaký debil (****) rozbil naši generační vařečku za 70 korun a zbyla z ní jen půlka. Po pauze jsme vyrazili na cestu, ale chvíli potom co jsme vyrazili, nás postihl menší deštík, a tak jsme se museli schovat do přístřešku. Déšť přešel a naše další zastávka byla u kapličky s rozhlednou Kozubová, kde nás strejda trenér Honzík a Pavel, kterému tekly myšlenky jako o život zapojili do jejich dřepovací soutěže s malými dětmi na atletickém soustředění. Po dřepování ještě Hood, Vašek a Macho vybíhali kopec a Hood překonal jejich rekord. Po náročném sportu jsme sešli kousek dolů k přístřešku, kde jsme postavili stany a začali vařit večeři. Zatímco se vařilo menší skupinka šla prudkým kopcem dolů ke studánce pro vodu, ale když jsme tam došli milý pán nám řekl že studánka vyschla a poslal nás zpět nahoru k jiné která teče. Po doplnění vody jsme snědli večeři, na kterou jsme opět měli rizoto s masem a cibulkou. Před spaním jsme si ještě chvíli povídali a uvařili jsme si výborný mátový čaj☕️.

Naše trasa: https://mapy.cz/s/huvocecode

Den 6.

Dnešní den jsme započali klasickou řezačkou s pomazánkovým máslem, paštičkou, okurkem a papričkou. Pak jsme vyrazili na cestu a u Hlinené jsme si na oběd uvařili rýžové nudle s bujónem. Po obědě jsme sešli do vesnice Klokočov, kde jsme chillovali u místního obchůdku a měli mňami pizzu a zmrzlinku. Potom jsme údajně utíkali před deštěm, v Sudoparku jsme však zjistili že nám Willy, Klárka a Brkoš objednali skoro 2hodinové čachtání v sudech (DĚKUJEME❤️). Až jsme byli pořádně vykoupaní, vyrelaxovaní a zvráštělí, přesunuli jsme se k salaši číslo 60, u které nás hodné paní nechali přespat. Právě vaříme na večeři výtečné těstovinky s rajčatovou omáčkou a tuňákem.

Naše trasa: https://mapy.cz/s/buhejopabo

Den 5.

Včera jsme si po probuzení dali pouze tyčinku, sbalili stany a vyrazili jsme na cestu, směr Turčianské Teplice. Poklidně jsme šli po žluté, až do okamžiku, kdy jsme uslyšeli z lesa křupání větví a funění. Usoudili jsme, že to byl medvěd, a tak jsme pomalu šli dál a u toho jsme pískali, cinkali a dělali různé zvuky, abychom medvěda odehnali. Úspěšně jsme došli přes Háj až k Bille v Turčianských Teplicích, kde jsme si každý koupili snídani za krásná 3 eura. Na nádraží jsme měli spoustu času, tak se Hood, Vašek a Macho rozhodli, že se promění v opičky v podchodu. Dělali ale takový hluk, že na ně vyběhla agresivní slovenka s tím, že tady nejsou v Čechách, ale na Slovensku, ať se chovají slušně. Nasedli jsme na vlak a s přestupem ve Vrútkách jsme dojeli až do Čadca, kde jsme nemohli najít oddělené nástupiště, a tak jsme museli hodinu čekat na další vlak, kterým jsme dojeli do Turzovky. Tam jsme měli rozchod na jídlo a osobní nákupy. Potom jsme šli nakoupit jídlo až do soboty a vyžebrat vodu z různých obchodů. Pak už jsme šli jen necelé 2 kilometry na vršek louky, kde jsme postavili stany a na večeři uvařili výborné tortilly s chilli con carne. Po večeři přijel Brkoš a s ním si skupina běžců zaběhla do Turzovské Billy pro lednáčky, které donesli ostatním. Pak už jsme si jen vyčistili zuby a šli jsme chrupkat.


♥️

Naše trasa: https://mapy.cz/s/cadukovepe

Místo na spaní: https://mapy.cz/s/hakokezafa

 

Den 4.

Po vydatné ovesné kaši s burákovým máslem jsme kolem 9 hodiny ranní opustili salaš a vyrazili pro vodu do nedaleké studánky⛲️, kde jsme zvládli rychlou sprchu vlasů. Pak jsme vyšli tři nejvyšší vrcholy Vysoké Fatry a kochali jsme se výhledy⛰️. Dále jsme klesali až k přístřešku kde jsme si k obědu udělali čínskou polévku a dojedli zbytky chleba a salámu. Hned po obědě nás čekal kopec a potom velké prudké klesání, až k ledové horské laguně, kde jsme se vykoupali. Potom nás čekalo už jen pár kilometrů po žluté a po kilometrovém kopečku jsme došli na kraj národního parku, kde jsme si postavili stany⛺️ a pověsili mokré plavky. Na večeři jsme měli luxusní rizoto s vepřovým masem a před spaním jsme měli ještě výtečnou gulášovou polívku.

Naše trasa: https://mapy.cz/s/johedozoga

Den 3.

Dneska jsme den zahájili výbornou ovesnou kaší s burákovým máslem a borůvkami. Po snídaňce jsme vyrazili na jednu z nejvyšších hor Velké Fatry, Rakytov, kde jsme trpaslíkům zanechali mocné Sigmarovo kladivo. Od tam jsme šli oklikou přes Minčol a u studánky jsme doplnili čerstvou vodu. Pak jsme šli po nekonečné louce až k turistickému přístřešku v Sedle Ploskej, odkud jsme po hrachovce a Bangu došli do půlky Ploskej. Tam nás pohltil bouřkový mrak⛈️ a dramaticky jsme utíkali jako somáři zpět do přístřešku, zatímco kolem nás lítaly blesky⚡️ a mocně pršelo. V přístřešku jsme s dalšími turisty přečkali bouřku a zabavili se hraním slovních her a čing čongu. Od tam jsme vyrazili zpět do na Ploskej, který jsme úspěšně zdolali a následně seběhli. Pak jsme šli už jen kousek a zabydleli jsme se v salaši Mandolína (jupííí jsou tu ovečky), kde jsme usušili všechny věci, které nám dnes zmokli. Na večeři nás čekají tortilly plněné červenou čočkou, rajčaty a paprikou a salámkem. Možná si pak na táboráku opečeme pár marshmallownů.

Naše trasa: https://mapy.cz/s/cugepovoco

         

 

Den 2.

Dneska jsme vyrazili z našeho spaníčka u Ružomberoku a vydali jsme se na 14 kilometrovou cestu přes krásnou vesnici Vlkolínec, u které si Hood propíchl flašku kladivem. Po cestě jsme také procházeli kraví ohradou, ve které Hood šlápl do kravince, potom co mu Willy řekl že je to krtinec. Po cestě ze Šiprůně jsme si na obídek uvařili výtečné čínské polívky a následně jsme si zahráli Bang a Cink. Dorazili jsme na Smrekovici, kde jsme měli Kofolku a MB se chytila do medvědí pasti. Od tam jsme pokračovali na krásnou louku, kde jsme postavili stany⛺️ a snědli mňamózní rýžový bulgur se zeleninkou a slaninkou.

Naše trasa: https://mapy.cz/s/conebaganu

Den 1.

Vstávali jsme velmi brzo ráno abychom stihli autobus z Lomů do Jindřichova Hradce, kde jsme dostali zmrzlinku a melouna. Nasedli jsme do prvního vlaku do Brna, kde jsme potkali naše milované rodiče a snědli Vaškovu narozeninovou buchtu. Na knop jsme stihli náš druhý vlak, kde jsme byli přesunuti do business třídy a dostali jsme vodu a pomerančový džusík zadarmo. Tímto luxusem jsme dojeli až do překrásného Přerova. Tam jsme hráli Cink! a skoro snědli melouna. Po skoro 12 hodinové cestě vlakem jsme dojeli do Ružomberoku, odkud jsme šli 5 km ke Krkavé skále kde si Machík spravil svůj rozbitý bederák a právě si vaříme vynikající těstoviny se sýrovou omáčkou.

Naše trasa: https://mapy.cz/s/kahakapedo